pengikut terbaik

Saturday, July 31, 2010

emo song on the tab

masih cinta - kotak

Tik tik tik waktu berdetik
Tak mungkin bisa kuhentikan
Maumu jadi mauku
Pahit pun itu ku tersenyum

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu

Tik tik tik air mataku
Biar terjatuh dalam hati
Mauku tak penting lagi
Biar kubuat bahagiamu

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta

Kamu tak tahu hancurnya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta

Sunday, July 25, 2010

bilik dan tidur

Bila saye bosan. saye amik gamba. dan benda paling dekat, adelah. bilik saye.

ini ialah bilik saye.

saye digelar makhluk bantal sebab saye ade 8 bantal termasuk kaki atas kapet merah itu.


saye mempunyai meja solek yang suka memaksa saya berdiri lame lame depan cermin


saye suke membeli barangan tidak diperlukan. jadi, ini adalah meja untuk nya.

dan saya amat suka kan beg.


 saye suke bilik saye kerana.. sy suke tidur.. hehe....

jom tido!!!

Saturday, July 24, 2010

Pay 1 fare. visit 3 countries! this is awesome!!

Yesterday, while i was in 'a kind of date'
my so called ex-lecturer updated her status in facebook, about talking about travelling to Egypt.
but because of i hate what Cairo did to Gaza, i promote her to South Africa instead.

South African Airways have a special fare minimum 7 pax travelling together to Johannesburg. 
as low as only RM 2270 and taxes around RM 750.
 its really reasonable to fly to South Africa via Hong Kong or Bombay.

Paying only MYR 3020 (all included) to visit 3 countries!!! thats really awesome!!
I want to have stopover in Hong Kong to visit Macau and Zuhai

Hong Kong Disneyland

Venetian - Macau

Shopping gadgets - Zhuhai


Shopping - Mumbai


These are the activities i can do in South Africa.

 Safari

 Night Safari

Whale watching

Shopping!!

spa..


Some interesting pictures on South Africa in this 4minutes awesome video

video


intresting?? let's go!! hehe..


Visa information for Malaysian
to South Africa - no need visa up to 30 days
Visiting / Transit Hong Kong and Macau - no need visa
Visiting Zhuhai (China) and Mumbai (India) - visa needed 
Transit in Mumbai - no need Visa.

Fare : MYR 2270 and taxes MYR 750
Minimum 7 pax travelling
ticket valid for 1 month
Stopover in any Transit point - Hong Kong or Bombay - is free

Thursday, July 22, 2010

Danger : LapTop on Beds

      ‎
A friend of mine,  25 year old, Arun Gopal Ratnam, died  in a fire at home June 4th.

This is what happened.
He graduated with MBA from University of Wisconsin-Madison two weeks earlier and came home. Had a lunch with his dad at home and decided to go back to to clean up his room at school. Father told him to wait and see his mother before he goes back for a few days.

He decided to take a snooze while waiting for his mom to come home from work.

Neighbors called 911 when they saw black smoke coming out of the house.

Their 25 year old son Arun died in the three year old house.

It took several days of investigation to find out the cause of the fire. 
It was determined that the fire was caused by lap top in the bed.

When the lap top is on the bed cooling fan does not get air to cool the computer and that is what caused the fire. He did not even wake up to get out of the bed he died of carbon monoxide.

The reason I writing this to all of you is that I have seen all of us using our lap top in bed. Let us all decide and make it a practice not to do that. Risk is real. Let us make it a rule not to use lap top in bed or put computer on bed with blankets and pillows around.

i really have to change my blogging habits already.

Saturday, July 17, 2010

hari jadi mak aku

semalam besday mak aku.
ayah aku beriya nak gi beli kek.
aku temankan aje.
lepas kitorang pilih kek coklat tuh,

si gadis jual kek : Apa yang hendak ditulis pada kek ulang tahun ini, encik?

ayah aku :  Mmmm, tulis saja "Sayang tidak bertambah tua" di bahagian atas,
kemudian sambung dengan "Sayang cuma bertambah cantik" di bahagian bawah,

lepas  selesai dia tulis suma.. ktorang pon balik ar cam biasa.
mak aku da tunggu.
tetamu sume pon da tunggu sebab ayah aku wat kenduri kecik untuk mak aku.

alih alih bila bukak kek tuh... tertera

"SAYANG TIDAK BERTAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA
BERTAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN BAWAH."

mak aku trus pengsan.
adeh...

Wednesday, July 14, 2010

aku dan mamak tepi opis

Hari nih mmg super panas. Lepas keje, aku lepak kedai mamak tepi opis.
si mamak yang biasa amik order tuh tersengeh sengeh.
hepi semacam betul dia. Jadik.. aku pon tanye ah..

Aku        : Apa yang suka sangat Mamak ni?

Mamak  : Saya bini juga surat India mari.

Aku          : Apa dia cakap? Tentu good news....

Mamak     : Dalam dia punya surat ada cakap sudah beranak. New baby!Ayo..... saya banyak suka hati la. Saya belanja awak free minum jugak!

Aku        : Tahniah! Mamak. Ini kena balik India cepat ni?

Mamak  : Ya la, saya sudah tiga tahun tarak balik.

 Aku         : ?????????????



aku harap mamak tuh tak pernah sedar yang muke aku nih berubah.tata mamak. :P


Tuesday, July 13, 2010

tips menghidu kecurangan suami? hoh?

Tips ini dari seorang isteri yang sedang dalam dilema bagi meluluskan permohonan suaminya untuk berpoligami secara bersijil. Walaupun suaminya dah berkahwin di Thailand hujung tahun lepas, tapi sekarang dalam proses untuk mendaftar di Malaysia. Isteri berkenaan ingin berkongsi sedikit pengalaman dengan anda terutamanya isteri-isteri dan bakal-bakal isteri.

1. Tahu tak siapa yang berpotensi untuk menjadi kekasih suami kita? - teman rapat, kawan sekerja yang selalu outstation bersama dan juga kekasih lama.

2. Kekasih lama - tanpa mengetahui apa sebab suami berpisah dengan dia, sebenarnya is a bigger threat. Suami mungkin masih ada rasa cinta kepada kekasih lama. Jika tiba-tiba bertemu semula, awas lah! Memang perasaan cinta itu akan timbul semula lebih2lagi kalau kekasihnya itu pun memang layan suami kita.

3.. Bila suami mula jaga badan dan berdandan - tak macam selalu, selekeh atau tak ambil kisah penampilan diri! Ini menunjukkan suami dah mula beri perhatian kepada somebody.

4. Taliponnya selalu silent atau padam kalau kat rumah - memang ada yang dia sembunyikan. Periksa sekali sekala handphonenya tu! Kalau ada sms yang mencurigakan, tanya dia. Atau ada sms yang pelik2, kadang tu itu adalah kod rahsia dia berdua.

5. Suami pakai dua handphone atau lebih! Ini memang perlu diragukan! Apalagi kalau handphone satu lagi tu selalu off kalau di rumah!

6. Suami mula dingin atas katil! atau mula nampak kelemahan kita, mula komplen kita tak pandai itu tak pandai ini! Kalau tak komplen pun, dia masam muka

7. Suami banyak termenung sendiri sambil senyum2…haa, ini baru mula menjalin hubungan

8. Suami mula pelupa!…fikirannya celaru dan asyik ingat girlfriend dia, jadi banyak benda yang dia lupa

9. Kalau out station kita nak ikut, dia beriya-iya pujuk kita tak payah ikut! mungkin dia dah janji dengan girlfriennya nak jumpa masa outstation! Biarpun girlfriend tu jauh, sekarang ni ada tambang murah air asia

10. Memberi perhatian lebih pada kita…ha ini sebenarnya nak mengaburi mata supaya dia boleh divert kita punya syak wasangka

11. Selalu lewat tidur - dia hendak bersms dengan kekasihnya! Biasanya lewat malam tu masa yang boleh menimbulkan suasana romantis

12. Mula tergagap-gagap bila nak menjawab pertanyaan kita yang tiba-tiba, misalnya tanya kenapa nak jaga badan sangat sekarang ni?….atau terkedu bila kita tanya pasal ada tak dia suka perempuan lain?

13.Mula tak berapa ambil peduli anak-anak biarpun selama ini dia sangat mengambil berat hal anak-anak

14. Rajin menghantar anak ke persatuan waktu cuti dan isteri di rumah. Masa ni dia gunakan untukmenghubungi kekasihnya

Kawan2, saya bukan prejudis terhadap lelaki aka suami. Tapi percayalah saya 100%, kalau suami mula menunjukkan salah satu sikap di atas memang dia ada kekasih!!! Biarpun suami kita ni jenis sembahyang tak tinggal, atau nampak alim!! Ini betul!

Sunday, July 11, 2010

Germany : Final

musim bola dah nak abis..
EPL plak ar pasnih..
rindu lagi pada Germany.


semalam. ramai substitde turun.
Podolski, Klose, Lahm, Nueur, Badstuber tak tersenarai.Joacim Loew nak tunjuk dia ada pelapis yang hebat hebat.


gentar tak? hehe..
mari kita lihat senarai si penyumbat gol world cup musim ini.

Total Game : 7
Total Goal : 16

Thomas Muller - 5

Miroslav Klose - 4

Lukas Podolski -2

Cacau -1

Mesut Oezil -1

Arne Friedrich -1

Sami Khedira - 1

Marcell Jansen - 1

 Mueller, Khedira, Oezil dan Jansen sebanarnya adalah midfielder
Goal yang lebih banyak sepatutnya di harapkan dari Klose, Podolski dan Cacau
Yang terhebat, goal dari Friedrich, dimana beliau hanyalah defender.


Gol Againts - 5
Serbia - 1
England - 1
Spain - 1
Uruguay - 2


Germany's best Goolie : Manuel Neuer


Walaupun di tempat ke - 3 
Team muda Germany berjaya mengemparkan dunia bola sepak
dengan lontaran goal terbaik dan hantaran bola yang menambat hati.

seperti biasa.. aku tidak pernah pudar untuk menyokong 
Germany sampai bila bila 

Saturday, July 10, 2010

Just enjoy the show

Germany kalah pada Spain minggu lalu.
Aku tidak kesal. Aku tidak kecewa.
Dan aku tidak hairan mengapa mereka tidak bermain seperti mereka.
semuanya telah terancang dan ditulis kan.
siapa. apa dan bila.



ada seseorang berkata kepada aku.
kalau tidak keciwa, bermakna, 
"anda bukanlah peminat setia Germany"
aku diam. tiada gunanya aku melawan. tak ada faedahnya.
terima saja semuanya.se-mengamuk apa pun.
kan ianya adalah hakikat.


sedangkan perang dunia boleh dirancang.
inikan pula perlawanan bola sepak.


The people follow the signs 
and synchronize in time.
It's a Joke. no body know.
They've got a ticket to the show


just enjoy the show..



Sunday, July 4, 2010

Germany and me part II

Germany is not at anyone's favorate team 
The deustcshland fans can be count
People nowdays choosing those glamorious team
like England, Italy, France, Brazil, Argentina and Spain

Germany bukanlah sebuah pasukan favourite untuk sesiapa pun.
Peminat Germany boleh dikira.
rata rata manusia memilih pasukan glamer.
macam England, Italy, France, Brazil, Argentina dan Spain.



Just Because there are a lot of STARs in those team.
But Germany? they only have the 3 stars at their jersey

banyak star bersepah dalam pasukan berikut.
tapi Germany? mereka hanya ada 3 star di jersi mereka.


People talk bad things about Germany
A lot of excuses been given when Germany beat a team 
especially to those Giants.

Germany selalu menjadi anak tiri dan mangsa kutukkan.
pelbagai alasan di berikan.
bila Germany berjaya mengalahkan pasukan lawan


Germany beats Australia 4-0
People said that those Germans were just try to show off against the underdogs.

Germany kalahkan Australia 4-0
dikatakan Germany saje tunjuk hebat.


When Germany defeated by Serbia 0-1
People said that, its proven, Germany is nothing

Germany dikalahkan Serbia 0-1
dikatakan Germany terbukti tak hebat.


When Germany beats Ghana 1-0
People said that Germany paid Ghana to loose.

Germany kalahkan Ghana 1-0
dikatakan Germany bayar Ghana untuk kalah


When Germany beats  England 4-1
People said that Germany paid the referee to win the game

Germany kalahkan England 4-1
dikatakan Germany merasuah referee


When Germany beats Argentina 4-0
People said that Those Argentine are not the real Argentine

Germany kalahkan Argentina 4-0
dikatakan Argentina ini bukanlah Argentina yang sebenar.


Nobody want to say that Germany is a really great team. NO one.
Even from one game to another. Germany try to prove that they are good.

tiada siapa pernah mengakui bahawa Germany memang hebat. 
satu demi satu perlawanan Germany cuba buktikan mereka hebat.


but
tetapi.

none
kosong.

no one wanted to admit it.
tiada yang mahu mengakuinya.


Maybe even after Germany won the World Cup.
People would say, its just a LUCK!

mungkin selepas ini apabila Germany berjaya menjulang World Cup pun.. 
mereka akan kata.. ini hanya lah nasib.



Anyway, i still support Germany, straight from the beginning and forever.
Germany thought me of being one.

apa apa pun. saye masih menyokong Germany dari dahulu. kini dan selamanya.
Germany mengajar saya menjadi satu

To be number one is not an easy thing

Dan menjadi no 1 itu.. bukan lah suatu perkara yang mudah.


number 1, the number for a goolie. not an easy job.
Being one Germany from east and west Germany. its not as easy as we think
Being the one who win the World Cup is not an easy thing too.

number 1 selalunya untuk si penjaga goal. pekerjaan yang bukan mudah
Menjadi 1 Germany dari 2 west / east Germany. bukanlah mudah.
menjadi number 1 sebagai juara dunia juga bukanlah perkara enteng.


Thats why, when you press shift and number 1 at your keyboard, comes out danger sign which is !
are you ready to be the number 1...? then you have to get ready for any consequences

kerana itulah. bila menekan shift dan number 1 di keyboard anda, ada tanda amaran. iaitu !
anda bersedia menjadi number 1...? bersedialah menanti cabaran. 



To Germany.. the 4th star is coming over...
Good luck guys!!!

Unser Team auf dem Weg zum 4. Stern.
Viel Gl├╝ck Jungs !!!!