pengikut terbaik

Saturday, August 27, 2011

‎​KAWASAN SPEED TRAP

‎​KAWASAN SPEED TRAP

PLUS ARAH UTARA (Dari KL):
1 - Km 197.1,Km 198.8 & Km 204.3 slps exit Kemunting
2 - Km 208 & Km 214.8 sblm exit Kemunting
3 - Km 271 b'dekatn exit Ipoh (S)
4 - Km 274.4 b'dekatn exit Ipoh (U)
5 - Km 286.9 b'dekatn exit Spg Pulai
6 - Km 296 b'dekatn exit Gopeng
7 - Km 352.6 slps exit Sungkai
8 - Km 373 b'dekatn exit Slim River
9 - Km 241.9 b'dekatn exit K.Kangsar
10- Km 308.6 slps exit Gopeng
11- Km 252 masa turun bukit slps terowong Menora
12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun
13- 2 km after tol Juru (90km/j)
14- 5 kamera di atas jmbtn P.Pinang

PLUS ARAH SELATAN:
1 - Km 289 sblm exit Nilai (S)
2 - 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Sbn - Snwg)
3 - Km 253 slps exit Snwg
4 - Km 213.9 slps exit Alor Gajah
5 - Betul2 di exit Jasin
6 - Km tak pasti tapi slps hentian Tangkak
7 - Km tak pasti tapi jmbtn 1st slps exit Yong Peng (U)
8 - Km 97.3 slps exit Air Hitam
9 - Betul2 di exit Sedenak

PLUS TENGAH:
1 - Km 456 slps exit Sg Buluh
2 - Betul2 di exit Bukit Lanjan
3 - Betul2 di bwh Restoran Jejantas Sg Buloh
4 - Km 302.8 b'dekatn exit Kajang
5 - Km 296.5 & Km 297 b'dekatn exit Bangi

NKVE
1 - 300m sblm tol Jln Duta (60 km/j)
2 - Slps cabang jalan ke tol Jln Duta (80km/j)
3 - Betul2 di exit Damansara
4 - Km 11.2 b'dekatn rel keretapi
5 - Betul2 di exit Shah Alam

KESAS
1 - Km 44.8 b'dekatn exit LDP
2 - Berhadapan Endah Parade
3 - Betul2 di exit Hicom ELITE (Dari arah KLIA)
4 - Km 4.8 slps exit Batu 3
5 - Km 2 to Km 4 atas jmbtn Makro
6 - Betul2 bwh restoran jejantas USJ
7 - Km 10 sblm exit USJ

JALAN PERSEKUTUAN
1 - Bersebelahan Hotel Mint
2 - B'dekatn Esso di exit Salak Sltn
3 - Berhadapan Istana Negara
4 - Berhadapan Muzium Negara
5 - Kaw. turun bukit slps pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
6 - 2km sblm pekan Maran (Arah Kuantan)
7 - Area Paya Bungor

If you are not the intended recipient of this e-mail message, please notify the sender
and delete all copies immediately. The sender believes this message and any attachments
were sent free of any virus, worm, Trojan horse, and other forms of malicious code.
This message and its attachments could have been infected during transmission. The
recipient opens any attachments at the recipient's own risk, and in so doing, the
recipient accepts full responsibility for such actions and agrees to take protective
and remedial action relating to any malicious code. Travelport is not liable for any
loss or damage arising from this message or its attachments.

Thursday, August 18, 2011

Berita dan Rakyat

Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."

Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."

Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"

Harakah - "Kami tiada beca."

Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."

Obefiend - "Nenek meleis mati. Aku suka vodka."

Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"

Blog Melayu paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca."

Ibrahim Ali - "Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!" 

Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster."

Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi."

Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari."
If you are not the intended recipient of this e-mail message, please notify the sender
and delete all copies immediately. The sender believes this message and any attachments
were sent free of any virus, worm, Trojan horse, and other forms of malicious code.
This message and its attachments could have been infected during transmission. The
recipient opens any attachments at the recipient's own risk, and in so doing, the
recipient accepts full responsibility for such actions and agrees to take protective
and remedial action relating to any malicious code. Travelport is not liable for any
loss or damage arising from this message or its attachments.

Tuesday, July 26, 2011

Cerita durian

Kisah 3 Pilot yang ditangkap oleh Suku Dayak Kanibal, ke-3 pilot yg takut tersebut memohon agar tidak dibunuh.

Maka ketua suku kaum itu pun berkata, 'Kalau kamu semua masih mau hidup, kalian harus pergi ke hutan dan bawa kembali 10 buah yg jenisnya sama. Tapi kalian hanya mendapatkan waktu 3 jam!'

Sebelum 3 jam, pilot yg 1 pun akhirnya datang membawa 10 buah epal.

Ketua Suku : "Baik kamu telah membawa 10 buah epal. Sekarang masukkan semua epal itu ke dlm lubang duburmu kamu satu persatu. Kalau kamu merintih, atau membuat suara, kamu akan saya potong2!"

Dengan penuh perjuangan dan ketahanan akhirnya epal pertama dpt dia masukkan. Namun di epal yg ke 2 ia tidak dpt menahan sakit, dan seraya merintih. Dengan kejam sang ketua suku memenggal kepala si pilot. Maka naiklah ia ke surga.

Pilot ke-2 datang membawa 10 buah biji anggur. Dan ketua suku memberikan arahan yg sama. *Dalam hati*"celaka kau si anggur !' Satu anggur masuk, dua anggur, tiga anggur, tapi pada saat ia memasukkan anggur yg ke 10 sang kepala suku tiba2 memotong kepalanya.

Saat pilot ke-2 naik ke surga ia bertemu dengan pilot-1.

Pilot2 : Wah kamu mati juga ya?
Pilot1 : Iya aku bawakan epal. Kan sakit ! Sial ketua suku, syaratnya susah sgt! Hbs kamu bawa buah apa?
Pilot2 : anggur
Pilot1 : anggur??tu kan senang! kecil, tak sakit sgt!
Pilot2 : mmg betul. Semua anggur hampir aku masukkan semua ke dalam lubang duburku. Tapi ye, tiba2 aku tertawa dan semua anggur yg aku sudah masukkan keluar semua…..
Pilot1 : Bodoh kamu! Knpe ketawa ?
Pilot2 : habis waktu nak mskkan anggur yg ke 10 aku nampak pilot ke-3 bawa durian...!!!


hahahhahahah

Saturday, July 9, 2011

Luahan hati A. Samad Said tentang BERSIH.

Peludah Warna

Kuasa gusar kini menggelegak murka;
warna kuning diisytihar racun terbisa.
Diragutnya baju-T segeram tenaga
dan diumum itulah busana bahaya.

Tapi, kita jahit semula perca kain,
menjadikannya panji terindah dan tulen.
Warna kuning yang teramat tenang dan syahdu
kita kembalikan damai ke dalam qalbu.

Kini cahaya mentari mungkin diramas
dan sinar kuningnya juga mungkin dicantas.
Memanglah mereka kini peludah warna
sedang menghimpun lendir kahak sebanyaknya.
Kerana nikmat amat lama berkuasa,
kuasa pun seolah menjadi hartanya.

1. 7. 11. A. SAMAD SAID


click link di bawah untuk dengar puisi berikut

Monday, July 4, 2011

A smart mother in law

Angry husband is not satisfied with his wife & sends an sms to his Mother in law.

Your product is not matching my requirements.

Smart Mother in law reply's - Warranty expired, manufacturer not responsible after seal is broken.
If you are not the intended recipient of this e-mail message, please notify the sender
and delete all copies immediately. The sender believes this message and any attachments
were sent free of any virus, worm, Trojan horse, and other forms of malicious code.
This message and its attachments could have been infected during transmission. The
recipient opens any attachments at the recipient's own risk, and in so doing, the
recipient accepts full responsibility for such actions and agrees to take protective
and remedial action relating to any malicious code. Travelport is not liable for any
loss or damage arising from this message or its attachments.

Saturday, May 7, 2011

kaya itu apa?

hidup ini bagaikan mimpi.
jadi, alami lah yang indah indah.
semua orang berharap untuk ada semua yang ada dalam dunia ni.
mungkin sebab terlalu obses terhadap harta benda
dan nilai kebendaan itu terlalu berharga sehingga kita bekerja bagai nak gila.

last 2 weeks aku lepak dengan fara. ex schollmate mase sekolah rendah.
dulu.. we are best buddy. memang sangat childgood girlfriend.
sekarang dia attached dengan Public Mutual.
At first, kami hanya makan yougart kat Tutti Frutti.
bajet nak diet la makan yougart.

cerita punye cerita, sampai la ke bab financial freedom.
tiba tiba aku terfikir.
adekah aku perlu miliki apa yang ada dalam dunia ni.
ataupun.. aku perlu miliki financial freedom?

How do you secure your financial.
how do you want to be free from debt?
mak aku penah cakap. hidup kita ni memang akan sentiasa berhutang.
kalau tak hutang, tak thrill.
betul jugak kadang kadang.
sebab financial freedom never mention about hutang.
Anda bole berhutang setinggi langit pon, asalkan anda mencapai 6 benda ni

1- insurance
- life insurance ke, critical illness insurance ke, health insurance ke.kena ada.

2- short term investment
-contohnya macam ASB. yang anda invest. bila bila boleh keluar. dividen around 8% a year.

3- long term investment.
- ni macam Public Mutual. Masuk 1000, monthly baya 100. lepas  30years. you'll enjoy the 15% dividen per year.

4- six month full salary in your normal savings account
- mane la tau company ade bikin retrenchment. at least, dalam masa 6 bulan boleh carik kerja baru dan tanggung apa apa yang patut. So, lets say your salary is RM2000, you need to have RM12000 in your account.

5- Vacation fund
- living in the world full of stress, memang kena ada fund untuk ni untuk pegi bercuti cuti.
ketepikan duit, at least 200 euro sebulan, dengan harapan leh la pegi Euro 2012 nanti.

6- Property.
- Property ni, tak semestinya rumah. it can be tanah jugak. kumpul ke banyak banyak.
kalau taknak duduk, leh jual. investment tu kan.. huhu..


so, tuh la menda menda yang aku dapat hasil dari pertemuan aritu.
hasilnya. aku invest dalam Public Mutual.
bukan sebab nak kaya. tapi, sebab nak achieve financial freedom.
aku kira, ini lebih penting dari menjadi kaya.

semalam. kami lepak lagi. kat bangsar village.
kali ni, aku bawak kawan.
dia pon berminat nak invest.
yelah. masing masing dah umur 27.
ape lagi nak..
masa untuk enjoy money tuh dah tamat.
better late than never kan :D
thats why we start it now.
kinda lebih appreciate duit sekarang.

lets money makes more money

Tuesday, May 3, 2011

Weken yang bahagia

Weken ni memang weken terhebat.
aku rase macam best giler sebab sume mende aku dapat settle kan.
memang wajar jugak sebenarnya kalau cuti ari sabtu ahad ni kita lanjutkan sampai ari isnin
sebulan sekali pon jadik lah.
banyak gile mende leh settle.


Ari jumaat malam memang takde mende yang hebat sangat.
selain dari pulang keje lewat, aku lepak chill ngan adik aku sambil makan ice cream.

Ari Sabtu, pegi Ipoh. Jalan jalan ngan member member sekolah lame.
memang terbaik. Walaupun aku sampai lewat dan kene marah, sebab kitorang sepatutnya nak ke Taiping.
Tapi aku rase memang berbaloi ah tempuh jem ke Ipoh

Sabtu malam. macam biase.
aku akan layan kemenangan Chelsea.
Puas!

Man Utd 35 73
Chelsea 35 70
Arsenal 35 67
Man City 34 62
Liverpool 35 55
Tottenham 34 55
Everton 35 48


Ari Ahad. aku pegi sental si Sepet macam biase.
Sayang aku tuh memang kene dibelai selalu.
manja. hihihi..


Tengahari. siap siap. pegi orang kawin lagi.
kali ni versi bersama keluarga.
Dua tempat tuh. Bangi ngan Ulu Langat.
balik beli durian.
bau durian satu keta. layan! haha..

Malam. Chill macam biase. pukul 7 da layan Espn.
Abang ensem aku masuk Tv.

pastu tengok Nani terkial kial nak keja bola.
manusia kaki tempang. haha.
Arsenal beat United. Chelsea win .. hehehehheeee
Minggu depan lagu satu bahana.
Man u vs Chelsea. waduh...~

Sunday 8th May 2011










Manchester United vChelsea16:10Old Trafford


Pas dah tau keputusan
kazen aku datang.
ape lagi kami berTutti Frutti la di wangsa walk.
memang layan betul makan yogart tengah tengah ujan.
bajet diet. padehal dah belasah nasik minyak dua pinggan. hihihi..


Isnin pulak
aku rase. isnin nih lah isnin paling bahagia di dunia.
aku basuh kain sampai 5 bakul.
siap cuci selimut cadar sume. ngan tedi bear sekali.

basuh pinggan. kemas dapur tuh memang standart.
pastuh kemas bilik siap lap tingkap.
mak aku memang suspek aku la dalam hal ni.
bab bab mengemas, memang aku amik mase lame.
tapi hasilnye. tiada ragu ragu. sesucinya cintamu tau. haha.

dalam kul 3 camtu, settle sume keje.
aku pon mandi lah. siap siap da wangi wangi.
bajet nak kua la pegi makan.
aku layan travian jap. terngantuk.
terus tertido. sampai ke petang.
sape sape text ke call ke.. memang sori lah.
rase macam tido dah tak seda diri.
penat.
pas terjaga sebab ujan lebat.
baru la terasa macam lapa gile.
tengah tengah carik rakan nak makan.
tibe tibe ade 1 text masuk ajak makan.
start enjin. trus gerak.

fuh.. terasa lengkap gile idup.
sume mende rase teratur gile.
best!

dan. esok ari selasa.
aku rasa bahagia sebab leh submit claim.
saat yang dinantikan. sudah tiba.
yes! hehe..


Sunday, May 1, 2011

A Ride to Ipoh

I could ever been to Ipoh since ages.
but saye pon da lupe ape yang saye buat waktu tu.
So, i consider myself as a first timer.

Selamat Datang ke Ipoh!
Finally reach Ipoh after 2jam setengah journey from kl.

Ride yang riang ria bersama ex-classmate

menuju ke perawinan rakan sekelas :)
 love the pelamin. simple yet awesome ~
the perantin of cos la gorgeous kan~~
Tahniah Azam & Nina.

Encik driver yang hensem
U know what people, i ever had crush to this guy when i was 17.
kinda kekok jugak  when i meet him again after 10 years. miss those old days .. hihihi

Encik penumpang yang kebosanan.. Actually.. i steal his seat for the ride. 
" sorry Chong.. aku saje nak main main radio" heeee :)

Ipoh town. Chill n calm
Kinda fall in love to a small town lifestyle :)

 Cantik masjid ni

 Freemason in ipoh? Ohooo...


misi pusing pusing mencari sesuap makanan..~

Driver dan co driver yang tatau jalan :p

Mee kicap. Menu yang hebat untuk penggila kicap
 Mekasih Encik baju kotak kotak sebab banje kami :)

Burp!

dah.. tu je.. just a short story from me.
im not a good story teller, as you guys know.
tukang komplen. ha.. tu memang pakar.. haha..

Actually, there's nothing much about the journey and stuff.
The things that i experienced, i couldnt share with you guys
cos i couldnt captured on how happy i am to meet up my exclassmate
chillin' talking and see how we did after 10 years on our own ways.
ewah.. macam boy meets girl story plak. haha..
 
Good bye ipoh. See u when I see u :)

ps- sori..english macam terabur sket. its 5am in a morning.. huhu..

Friday, April 29, 2011

Dua puluh tujuh

Tahun ini..umur saya menceceh 27 tahun. Tanpa boyfren. Tanpa apa apa komitment. Tanpa desakan untuk berumah tangga, saya kekal bersendirian ditemani kerjaya yang tidak pernah memberikan kata rehat.
Sumpah. Saya risau memikirkan masa depan. Duapuluhtujuh bukanlah satu angka yang sikit.macam macam bole terjadi antara dua dan tujuh itu.
Katalah 2 di tambah dengan 7. Sembilan. Jika saya telah berkahwin sekarang.. Mungkin dalam 9 bulan, saya bakal menimang seorang cahaya mata yang comel.

Katalah 2 di tolak dengan 7. Atau sebaliknya. Lima. Mungkin saya telah 5 tahun bahagia bersama suami dan anak anak tercinta.

Katalah 2 didarabkan dengan 7. Empat belas. Mungkin dalam masa 14 bulan, anak saya yang pertama bakal meniti tahun pertamanya di tadika atau pra sekolah.

Katalah 2 di bahagi 7. Ahh.. Sudah..
Kalau berkira kira begini.. Sampai kesudah memang saya tidak akan kemana mana.

Memang betul kata orang. Ada 3 peningkatan yang paling tidak disukai wanita.
1 - berat badan yang menaik
2- umur yang meningkat
3- status orang lain

Hebatnya semua wanita di dunia ini,mereka mempunyai kepentingan pada diri sendiri, focus agenda kehidupannya hanya berkisar tentang dirinya sendiri. Keluarga dia. Hidup dia. Baju dia. Kasut dia. Rumah dia. Kereta dia. Kerja dia. Dia je lah....

Ape yg org lain ada. Dia pon nak ada jugak. Yang paling best bila dia start untuk fikir bagaimana untuk sampai ke tahap itu.. Sebagai wanita.. Kadang kadang saya sendrik xpaham dengan perangai sendrik. Emosi tak tentu pasal.. Kene carik lelaki yg memahami ni.. Huhu..

Ade x sesape yang nak jadik calon? Hehe...~
Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 13, 2011

Kueh Ijau

Pembeli: bang, ada kueh ijau tak?
Penjual: kat sini takde jual kueh ijau

(Besok si pembeli datang lagi)

Pembeli: ada kueh ijau tak bang?
Penjual: takde kueh ijau kat sini. Abg jual laksa je

(Besoknya dia datang lagi tanpa jemu)

Pembeli: kueh ijau da ada bang?
Penjual: tak ada!!! Kat sini takde jual kueh ijau. Jgn kata ijau, kuning, merah, biru, semua takde. Aku tak jual kueh. Aku jual laksa. Besok kalo ko tanya lagi kueh ijau, aku ikat ko dgn tali pastu aku paku kan ko!

(Pembeli tadi tepegun, kemudian berfikir sebentar, kemudian berlalu pergi dgn muka bingung. Besoknya, dia dtg lagi ke kedai itu)

Pembeli: bang, ada tali tak?
Penjual: haa.. Macam tu la.. Tanya yg lain. Aku pun tak bengang nak jawab.. Takde, kat sini takde tali

Pembeli: oh? Takde ek bang? Kalo camtu, ada paku tak bang?
Penjual: paku? Takde jugak..

Pembeli: syukur alhamdulillah..Bang, ada kueh ijau tak?
Penjual : >:O $Hgk#JLb!!!!




Sent from my BlackBerry® smartphone

Saturday, April 9, 2011

hari sabtu ini

pada suatu pagi yang hening.
aku terjage dari tidur lena akibat terpantul dari kepenatan malam sebelumnye.
dengan pakai baju keje, aku terpisat pisat.
blur. pukul berape waktu tu.
lepas aku mandi. aku sambung aktiviti rutin bertravian.
bersiap siap. aku pegi drive ke mekdi.lapa. 
Jam da pukul 5 pagi.
lepak makan sorang sorang kat titiwangse.
rase bersalah kat diri sendiri sebab aku rase macam aku makan malam..
aku sarung kasut sukan dan start berjogging.
satu round. jalan lua. berpeluh.
balik umah. mak aku nak makan.
kua makan kat leha kelfood. jauh tu.
pastu pegi giant. stendet beli carrot.
tapi. sebabkan aku terpengaruh ngan offer yang ade.
aku terjebak dalam kancah pembasuhan kereta.

Wash and Wax Car Shampoo = RM 23.00
Dashboard Shine = RM 15.00
Span Basuh Keta = RM2.50
Kain Lap Keta = RM 5.00
Total = RM 45.00

Tuh kos yang nampak. kos yang tak nampak lak?
kos mase yang diluangkan. 
kos penat tenyeh tengeh span ke badan keta.
kos pancut pancut air. 
kos kene beli krim pemutih sebab dah itam berjemur cuci keta.
kos tenaga yang di keluarkan...

yes.
memang belum kira.
aku rase, baik gi anta kedai je. 
baru rm8.00
bersih lua dalam.

dan yang penting.. kalau ujan petang nye tuh, xde sakit ati sangat..
haih.~~

sepet yang suci dan bersih dari jam 11pagi hingga 4petang.


Friday, April 8, 2011

A chicken and a horse.

There was a chicken and a horse playing together in a barn yard. Suddenly the horse falls into a pit. He yells to the chicken, "Go get the farmer, save me !
The chicken goes looking for the farmer but can't find him. So he gets the farmer's BMW and drives it over to the mud pit, ties the horse to the car and pulls him out.
The Horse says, "Thank you, Thank you, I owe you my life."

Then a couple days later they're playing again and this time the chicken falls into the mud pit and the chicken says, "Help me!
Go get the farmer." So the horse says, "No No No, I think I can get you."The Horse stretches across the mud pit and tells the chicken, "Grab onto my Willy." The chicken grabs on, the horse stretches back, and the horse saves the chickens' life.

So what's the moral of the story ?????

If you have a willy the size of a horse then you don't need a BMW to pick up chicks.

hihi...~


Sent from my BlackBerry® smartphone

Sunday, April 3, 2011

The logic between A laugh and a cry.

‎​A wise man once sat in the audience & cracked a joke. All laughed like crazy. After a moment he cracked the same joke again and a little less people laughed this time.

He cracked the same joke again & again, when there was no laughter in the crowd, he smiled and said ,

"When u can't laugh on the same joke again and again, then why do u keep crying over the same thing over and over again".

Got it? Then stop crying!!! :p



Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, April 1, 2011

Kenali tabiat suami melalui bahagian yang dia suka cium

Suka cium dahi isteri........suami yang romantis.     

Suka cium pipi isteri........suami yang penyayang.     

Suka cium mulut isteri.......suami yang gelojoh.     

Suka cium telinga isteri.........suami yang sensitive.     

Suka cium leher isteri.........suami yang penyabar.     

Suka cium tangan isteri.......suami yang hipokrit.         

Suka cium punggung isteri.......suami yang suka bergurau.     

Suka cium kaki isteri.......suami yang terlalu menghormat isteri.     

Tidak suka cium mana-mana bahagian badan isteri......suami yang      memtingkan diri.      

Suka cium sluruh bhgn bdn istri......???....
suami yg baru balik dari outstation!!!

kakakakakakaka




Sent from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, March 29, 2011

A little Girl and a Rabbit

A little girl goes to a pet shop and asks "excuse, me do you have any little rabbits?"

The shopkeeper's heart melts, he gets down on his knees so that he is on her level and says "do you want a widdle white wabbit or a thoft fwuffy bwack wabbit, or one like that widdle bwown one over there?"

The little girl blushes, rocks back on her heels, puts her hands on her knees, leans forward and whispers, " I don't wealy fink my anaconda gives a phuc."
Sent from my BlackBerry® smartphone

Monday, March 28, 2011

The missing Piece meets the Big O

Do you think you are not worth to anyone?

Do you think that you are not perfect for anyone?

read this~



Saturday, March 26, 2011

Ayah...

AYAH

Mungkin ibu lbh kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..
Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?

Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..
Tp tahukah kita bhw sebaik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ?

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".
Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.??

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dgn tegas berkata "tidak boleh!"
Sadarkah kita bhw ayah hany ingin menjaga kita? Krn bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sangat berharga.

Saat kita sudah d percayai, ayahpun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaan nya...
Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..

Stelah kita dewasa,ayah telah mghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..
Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.
tanpa menolak, beliau memenuhinya..
Saat kamu berjaya.. Ayah adlh org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu.. Ayah akan tersenyum dngan bangga..

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..
Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya

Dan akhirnya..
Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan nya .,ayahpun tersenyum bahagia..
Apa kita tahu,bhw ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?
Ayah menangis krn ayah sangat bahagia.
Dan iapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik.
Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..

Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..
Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita..
Sent from my BlackBerry® smartphone

Monday, March 14, 2011

melihat kelip kelip ~~

Perjalanan jauh yang di tempuh bersama sepet yang masih dara
kami tiba bersama sepet pada jam 1854
gadis ini penyebab kami kene pegi melihat kelip kelip di kuala selangor
ade amaran tentang kelip kelip
rase mcm ade buaye kat situ tau
gadis gadis muke cuak naik sampan
 hero kami pada malam itu
 fuh lega..~
 di hadapan sesampan
inilah kelip kelipnye...~
suke kan...~ hihihihi~

Thursday, February 10, 2011

A bf gf story

He told her: "I might not be rich, I have no money or villa or cars or companies like my friend John, but I love you and adore you."

She looked at him with tears in her eyes and hugged him like there was no tomorrow and whispered in his ears...."If you really love me....Introduce me to john."


Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, February 9, 2011

Peragut Laknatullah!!

Budaya ragut meragut 'amalan mulia' yang dah jadi sebati dengan masyarakat di Malaysia ni dah tak dapat dikawal lagi. Budaya ini telah menular sebagai jalan pintas bagi pihak durjana ini, supaya dapat memperolehi wang dengan mudah.

Walau apa pun alasan si Laknatullah bagi mendapatkan wang, amalan meragut bukanlah satu perbuatan yang bole di maafkan lagi. Perbuatan mencederakan mangsa bagaikan tiada sifat perikemanusiaan itu adalah bagaikan sifat anak anak haram yang menjadi dinding perang rejim zionis israel. kegeraman yang pihak berwajib lampiaskan tidak akan memberi sebarang makna, jika, perangai anak anak haram laknatullah yang suka meragut ini tidak di bendung dari akar umbi lagi. Tidak ada sekelumit pun rasa untuk menyalahkan mana mana pihak, melainkan si laknatullah yang menjalankan aktiviti meragut ini. Hidupnya dan matinya si peragut ini tidak akan mendapat keberkatan dari Allah Taala.

Setiap saat kehidupan si laknatullah ini, akan dicela oleh semua malaikat, hingga matinya itu memperolehi kesukaran yang maha dasyat! Keseronokan yang diperolehi oleh si penghuni neraka jahanam ini hanyalah kesenangan sesaat, tetapi dilaknati di setiap titis peluh yang dirembes dan setiap nafas yang di hembus. Saya tidak pernah berharap si laknatullah ini akan bertaubat, atau menyesal atas perbuatan ini hanya kerana saraf otaknya gagal berfungsi sewaktu amalan meragut itu di jalankan.

Memang si anak haram ini tidak akan pernah terfikir perkara ini mungkin berlaku pada adik/mak/kakak sebab dia adalah anak haram yang bersaudarakan syaitan. Darah iblis yang mengalir dalam tubuh badan nya sudah sebati, hingga tidak mengetahui yang mana halal dan yang mana haram.Si laknatullah ini memang tidak layak di panggil manusia sebagai khalifah dibumi, tidak sepatutnya berseronok atas kesengsaraan orang lain. Perbuatan si peragut memang saling tak tumpah seperti si rejim zionis yang merampas tanah islam Palestin. Kejam!

Saya tau. Memang ada pihak yang akan membela si laknatullah ini setelah artikel ini dipublished, sama seperti amerika yang selalu membela israel. Dan ada juga pihak yang berlagak natural untuk tidak marah seperti pbb yang sebenarnya tidak melakukan apa apa yang sepatutnya terhadap kisah rampasan kuasa yang dilakukan regim zionis ini. Normal. Saya terima kerana tidak berlaku pada mereka.

Bagi saya, rasa marah saya wajar kerana marah itu satu perasaan yang wajib jika ditimpa kekejaman yang dilakukan oleh si laknatullah. Wahai si peragut laknatullah, saya redha terhadap apa yang berlaku pada kawan rapat saya kerana ini adalah ketentuan Allah, percayalah, kecelakaan yang maha dasyat yang anda terima akibat perbuatan ini juga adalah juga takdir Allah. Jika anda tidak percaya pada qada' dan qadar, matilah anda sebagai manusia yang fasik.

Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, February 2, 2011

Lie detector

A man buys a lie detector robot which slaps people who lie.
He decides 2 test it at dinner one night.


DAD: Son, where were you today during school hours?
SON: At School.
Robot slaps son!
SON: Ok, I lied, I went to the movies.
DAD: Which one?
SON: Toy Story.
Robot slaps son again!
SON: Ok, it was porn.
DAD: ...What?! When I was your age, I didn't even know what porn was
Robot slaps Dad!
MOM: forgive him dear, after all he is your son.
Robot slaps mom...
Sent from my BlackBerry® smartphone

Thursday, January 20, 2011

Know your women.know yourself.

NINE WORDS WOMEN USE=))

(1)  Fine:
This is the word women use to end an argument when they are right and you need to shut up.>:/

(2) Five Minutes: *...*
If she is getting dressed, this means a half an hour. Five minutes is only five minutes if you have just been given five more minutes to watch the game before helping around the house.

(3) Nothing: 8-|
This is the calm before the storm. This means something, and you should be on your toes. Arguments that begin with nothing usually end in fine.

(4) Go Ahead: >:)
This is a dare, not a permission. Don't Do It!

(5) Loud Sigh: 3-|
This is actually a word, but is a non-verbal statement often misunderstood by men. A loud sigh means she thinks you are an idiot and wonders why she is wasting her time standing here and arguing with you about nothing. (Refer back to # 3 for the meaning of nothing.)

(6) That's Okay: >:O
This is one of the most dangerous statements a woman can make to a man. That's okay means she wants to think long and hard before deciding how and when you will pay for your mistake.

(7) Thanks:
A woman is thanking you, do not question, or faint. Just say you're welcome. (I want to add in a clause here - This is true, unless she says 'Thanks a lot' :> - that is PURE sarcasm and she is not thanking you at all. DO NOT say 'you're welcome'. That will bring on a 'whatever').

(8) Whatever: (n) >:/ >:O
Is a woman's way of saying "Go to hell." (edited)

(9) Don't worry about it, I got it: 8-| Another dangerous statement, meaning this is something that a woman has told a man to do several times, but is now doing it herself. This will later result in a man asking 'What's wrong?' For the woman's response refer to #3.


Sent from my BlackBerry® smartphone

Friday, January 14, 2011

Am I a BlackBerryitis?

Illnesses from which BB addicts sufferer:

1. You bring ur BB to the bathroom with you

2. Complete happiness when u reach a traffic light or get stuck in traffic

3. You giggle or burst out into hysterical fits of laughter even when you are alone

4. It doesn't matter who or what is around you

5. Back aches, neck pains and problems with posture

6. You leave your nails as short as possible so u can glide across your keypad

7. You sleep with your BB beside u

8. Completely obsessed with BBM

9. Free publicity & marketing for BB

10. You make fun of other cell phone brands, especially nokia

11. Depression when something happens to your BB

12. Stress when your BB has no EDGE

13. Bi polarity and random fits of rage when the BB service goes

If u experience 2 or more of the symptoms above u may be suffering from blackberryitis
Sent from my BlackBerry® smartphone

Thursday, January 13, 2011

Something to laugh about ;)

This is so not happening.. Haha..

' Who's the dude?!! ' A father ask angrily to his pregnant daughter and the mother yelled while crying said ' call him and ask him to come over now!!! '

Then the girl call the guy who make her pregnant...

After an hour,the guy came driving a ferrari and discuss with the girl's parents.' Well sir I'm sry to make yr daughter pregnant,and sry I can't marry yr daughter cos my wife won't allow me to do so bt if yr daughter is pregnant with a baby girl, I will gv her 2 big supermarket,2 condo and 50 thousand dollar. if she's pregnant with a baby boy then I will double up to 2 big supermarket,2 condo,2 sports car and a 100 thousand dollar.Bt before tht I hv to ask,just in case if smthg happen to her tht make her lost the baby then how? '

Then the father tap on the guy's shoulder and the mom stop crying, both of them said ' well u can always try again! '



Hahahhahahaaaaa



Sent from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, December 28, 2010

terapi hati.

Last two months, 
lepak dengan kazen. Jumpe anak buah dia. alahai comelnye..


Last month pulak, pegi tengok tengok kereta dekat Matrade.
Ingat nak jugak beli sekeping dua.
Tak penah penah hadir menda cenggini.
tak sangke bole terlibat
Last three weeks saye demam.
ntah lah. mungkin cuace asik panas dan lembab sepanjang tahun kot.
Last 2 weeks pulak,kakak Azeem kawin.
lame jugak tak pegi orang kawin.
sedap sungguh nasik minyak.
Last week, lepak dengan Najwa ngan Rahimah.
Pegi makan sate. pastu pegi karok pulak. seronok betul.
Last weekend, teman adik saye beli HTC Mozart.
Lepas tu, kitorang makan karipap terbaik kat kedai Nadia, Jasmine's Kitchen.
Makan karipap tuh, teringat karipap arwah nenek aku.
Last two days, bawak pulak Rahimah makan kat Jasmine's Kitchen.
Sedap woooo....
Last last sekarang saye nak tanye, ade tak sesape nak beli Netbook ni.
Saye nak jual. RM900 jek. tak sampai setahun pun umur dia.

Sekian dahulu cerite saye for the past 2 months.
walaupun kerja super busy.
aktiviti kokurikulum di lupe jangan. 
kerana itulah terapi hati yang sebenar.

Tuesday, December 21, 2010

10 Petanda dia lah Jodoh kita



Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita.

1.Bersahaja
Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan gayanya, sah dia sedang berlakon. Kadang-kadang, kita dapat mengesan yang dia sedang berlakon. Tetapi, apabila dia tampil bersahaja dan tidak dibuat-buat, maka dia adalah calon hidup kita yang sesuai. Jika tidak, dia mungkin bukan jodoh kita.

2.Senang bersama
Walaupun kita selalu bersamanya, tidak ada sedikit pun perasaan bosan, jemu ataupun tertekan pada diri kita. Semakin hari semakin sayang kepadanya. Kita sentiasa tenang, gembira dan dia menjadi pengubat kedukaan kita. Dia juga merasainya. Rasa senang sekali apabila bersama. Apabila berjauhan, terasa sedikit tekanan dan rasa ingin berjumpa dengannya. Tidak kira siang ataupun malam, ketiadaannya terasa sedikit kehilangan.

3.Terima kita seadanya
Apapun kisah silam yang pernah kita lakukan, dia tidak ambil peduli. Mungkin dia tahu perpisahan dengan bekas kekasihnya sebelum ini kita yang mulakan. Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Yang penting, siapa kita sekarang. Biarpun dia tahu yang kita pernah mempunyai kekasih sebelumnya, dia tidak ambil hati langsung. Yang dia tahu, kita adalah miliknya kini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.

4.Sentiasa jujur
 Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita. Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan. Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita. Apabila dia jujur, semakin hangat lagi hubungan cinta kita. Kejujuran yang disulami dengan kesetiaan membuahkan percintaan yang sejati. Jadi, dialah sebaik-baik pilihan.


5.Percaya Mempercayai
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung. Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka. Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran. Bahagialah individu yang memperoleh kedua-duanya.


6.Senang Bekerjasama
Bagi kita yang inginkan hubungan cinta berjaya dan kekal dalam jangka masa yang panjang, kita dan dia perlu saling bekerjasama melalui hidup ini. Kita dan kekasih perlu memberi kerjasama melakukan suatu perkara sama ada perkara remeh ataupun sukar. Segala kerja yang dilakukan perlulah ikhlas bagi membantu pasangan dan meringankan tugas masing-masing. Perkara paling penting, kita dan dia dapat melalui semua ini dengan melakukannya bersama-sama. Kita dan dia juga dapat melakukan semuanya tanpa memerlukan orang lain dan kita senang melakukannya bersama. Ini penting kerana ia mempengaruhi kehidupan kita pada masa hadapan. Jika tiada kerjasama, sukar bagi kita hidup bersamanya. Ini kerana, kita yang memikul beban tanggungjawab seratus peratus. Bukankah ini menyusahkan?


7.Memahami diri kita
Bagi pasangan yang berjodoh, dia mestilah memahami diri pasangannya. Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu. Di kala kita sedang berleter, dia menjadi pendengar. Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita. Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, “lidah sendiri lagikan tergigit”, inikan pula suami isteri’. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih. Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.


8.Tampilkan kelemahan
Tiada siapa yang sempurna di dunia ini. Tipulah jika ada orang yang mengaku dia insan yang sempurna daripada segala sudut. Pasti di kalangan kita memiliki kelemahan dan keburukan tertentu. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Misalnya, apabila dia bangun tidur ataupun sakit dan tidak mandi dua hari, dia tidak menghalang kita daripada melawatnya.Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.


9.Kata hati
Dengarlah kata hati. Kadangkala, manusia dikurniakan Allah deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Dengan deria batin ini juga kita dapat saling tahu perasaan masing-masing. Kita dan dia juga dapat membaca fikiran antara satu sama lain dan dapat menduga reaksi dan tindakbalas pada situasi tertentu. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi. Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.


10.Solat Istikharah dan Tawakkal
Jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah SWT. Manusia hanya perancang di pentas dunia ini dan skripnya ditulis oleh yang maha esa. Adakalanya, dalam memainkan peranan sebagai pelakon, diberi petunjuk melalui mimpi atau gerak hati. Mimpi memang mainan tidur, tetapi apabila kita melakukan sembahyang Istikharah dan memohon supaya Allah memberikan petunjuk, insya-Allah dengan izinnya kita mendapat petunjukNya. Jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika tidak, tolaklah dia dengan baik. Semua yang kita lakukan ini adalah bagi mendapatkan kebahagiaan hidup di dunia. Setelah semuanya diusahakan, berserahlah kepadaNya dan terus berdoa. Ingatlah, nikmat di dunia ini hanya sementara.Nikmat di akhirat adalah kekal selamanya.

Wednesday, December 15, 2010

this is funny

This message was sent from my good fren in doha.


How to make a woman happy.

It's not difficult
 
to make a woman happy.
A man only needs to be:

1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a carpenter
10. a plumber 
11. a mechanic
12. a decorator
13. a stylist
14. a sexologist 
15. a gynecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer 
22. a good father
23. very clean
24. sympathetic
25. athletic 
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant 
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous 
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
44. compassionate

WITHOUT FORGETTING TO: 

45. give her compliments regularly
46. love shopping
47. be honest
48. be very rich
49. not stress her out
50. not look at other girls

AND AT THE SAME TIME, YOU MUST ALSO:

51. give her lots of attention, but expect little yourself
52. give her lots of time, especially time for herself
53. give her lots of space, never worrying about where she goes 

IT IS VERY IMPORTANT:

54. Never to forget:
* birthdays
* anniversaries
* arrangements she makes
 





How To Make Man Happy 



1. Show up naked



Hahaha




Sent from my BlackBerry® smartphone

Sunday, December 12, 2010

khasiat berbola

Lepas tujuh tahun kenal.
Lepas dua world cup bergaduh.
Lepas berseason season epl berentap.


Akhirnya, dapat gak kitorang tengok bola same same.
kalau tak, sorang tengok kat kk. sorang tengok kat kl.
ha. sekarang. sebelah sebelah.


ni jersi baru dia. hadiah.
sumenye gare gare saye tengok delay stoke ngan liverfool petang semalam.
hensem Gerrard pakai baju ni.
terus belikan laling sorang ni.heee..


Tropika Anfield, UK.
Tuh muke lepas Toon leads 1-0. 
Muke dah masam. sedikit tegang.
Tetapi.. nasib memang tak menyebelahi mereka.

Newcastle United   3          -            1     Liverpool
(Nolan 15' , Barton 80', Carrol 90')             (Kuyt 49')              
                                         


malam ni.. Chelsea plak...

Keep The Blues Flag Fly High!!!
(KTBFFH)


Wednesday, December 8, 2010

Jauhi ayam dan daging serta merta.

Akibat dari demam kong kong kong dan semeseme yang tak baik baik..
Saye telah berazam untuk makan ikan dan seafood sahaja..

Tetapi, walaupun berbatuk kong kong kong.saye tetap meneruskan niat minum ais sebab.. Itu je minuman yang sy bleh minum, selain dari nescafe tarik. Lain sume, air sejuk sahaja.

Kini, 36 jam berlalu, saya hanya makan ikan dan seafood sahaja. Baru lepas mengadap sushi dan wasabi.
Dan tau tak wasabi ni, dah clearkan throut yang sakit slame ni..

Pelik btul makan wasabi, tp tak rase pedasnye. Selalu menggelupur gak minum teh sejuk dia. Tapi kali ni. Saye rase chill tak hengat.

Mungkin wasabi ni, pelege sakit semeseme yang saye hadapi sejak seminggu lalu.

Dan. Ade gak kawan tanye. "Kenape demam semeseme, tapi, taknak makan ayam? "

Saye jawap "aku rase sebab aku kene slsema burung, sebab tu tak baik baik"

Member yang jujur lagi tawaduk tu angguk angguk pale. Dia tanye lagi, " abis, daging lembu pun, kau xnak makan, apsal?"

Time ni memang agak terkesima gak ah nak jawap kan.. Tapi jangan isau.. Saye dah google da jawapan nye..

"Sebab ayam ngan daging selalu di jual sebelah sebelah, jadi, aku tanak amik risiko"

Member yang pening tadik. Jadik makin pening. Saye? Tambah wasabi lagi.. Hihi..


Sent from my BlackBerry® smartphone

Sunday, December 5, 2010

Chelberry FC

sekarang 
macam da giler sket main fantasy football.
focus.
sikit la.
senarai pemain? 
biase je.

Chelsea
Remove player View player info
Cech
6.7
Newcastle
Remove player View player info
Krul
4.0
Sunderland
Remove player View player info
Elmohamady
4.9
Everton
Remove player View player info
Baines
7.2
Man Utd
Remove player View player info
Evra
7.2
Birmingham
Remove player View player info
Carr
4.4
Wolves
Remove player View player info
Foley
4.0
Chelsea
Remove player View player info Dream team
Malouda
10.1
Arsenal
Remove player View player info Dream team
Nasri
7.9
Man Utd
Remove player View player info Dream team
Nani
9.2
West Brom
Remove player View player info
Barnes
4.2
Tottenham
Remove player View player info
Bale
7.0
Arsenal
Remove player View player info
Chamakh
8.5
Man Utd
Remove player View player info
Berbatov
8.8
Newcastle
Remove player View player info Dream team
Carroll
6.1





















 
siap create liga sendrik.
ade sape sape nak join?
meh la.

Code to join this league: 2263923-441413
League scoring started in Gameweek 14.
# Team Manager GW TOT
Ranking increased1 Nyamuk FC Faizul Akmal 62 187
Ranking fell2 MuaraAnglerFC Azeem Jr. 44 178
Ranking increased3 FC Slasher Don Marwan 59 166
New entry4 Belasahan the Return The King 50 159
Ranking fell5 Shin Chan FC Gianluigi Sede 30 158
Ranking fell6 Ketiak masam FC Kentut berapi 48 155
Ranking fell7 Chelberry FC nina nurziana 42 154
Ranking fell8 Deportivo Abah Ko Chuck_ End 46 154
Ranking stayed the same9 Kuca Lana FC hafiz ramli 68 154
Ranking fell10 danziq danziq 5075 32 137
New entry11 The Cagon Farhan Abdullah 31 63