pengikut terbaik

Sunday, May 30, 2010

a girlfriend day with mummy / hari berperempuan bersama mama

Today. A sunny Sunday.
Mom was asking me out to go for shopping
and of cos to spa and facial too.
i think, she would wanna make her hair done too

harini. seahad yang terang benderang.
aku bakal mengabiskan mase aku bersama mama
mungkin membeli belah barangan rumah dan ke spa , facial dan salon rambut.

Im the only girl in the family.
Mummy is my only bestfriend.
she understands me as much as i do understand her
cos we are both Pieces.

sebagai anak gadis tunggal didalam keluarga.
mama ada lah kawan terbaik aku.
memahami sebanyak mana aku memahaminya
kerana kami berdua berbintang Pieces.

we could be a good friend at one time
and the worst enermy ever
mom always tell me that im a very good shopper.
in a sense of finishing all the money
haha.

kami boleh menjadi kawan baik
atau musuh ketat di minit seterusnya jika bala melanda
mama pernah kata aku nih seorang pembeli belah yang baik
ade je menda yang aku akan beli. 
haha.

me. like mommy. we work hard as we spend even harder.
she always adore my great taste on shoes and handbags.
but not to my blouse.
im seriously a loser in it.
haha.

seperti ibu. aku bekerja kuat sekuat aku berbelanja
dia selalu mengkagumi taste aku terhadap handbag dan kasut
tetapi baju. aku kurang kompiden. 
sumenye outdated. 
haha

so today, we will spend time together.
maybe talking about our next Trans Siberian vacation.
who knows i would be in Moscow by train from Beijing next year!!
it'll be all depending on my goggle-able mummy! hehe.

jadi hari ini. kami akan spend mase bersama
mungkin berbincang percutian Trans-Siberian kami.
siapa tahu saya akan merentasi separuh Asia ke Moscow dari China
semuanya bergantung pada hari ini. hehe~

 
Musim sejuk di Bondi Beach, Sydney

17 comments:

FiSh said...

wow, enjoy your next vacations!

Nina Nurziana said...

hehe.. thanks!

APAN said...

i prefer to read the malay one...
my english is broken...
huhu...

wah...perbincangan pasal holiday lak tu...
bes2...
kasi bodek lagi...
mesti jadi punye...

SonnyKazu said...

enjoy yourself ya! :D

Aidi-Safuan said...

huhu... kenapa hari berperempuan = a girlfriend day?

smile! :)

Nina Nurziana said...

aidi - saje saje memelayukan dia.. hehe


apan - my english is real broken too ;)

sonny - thanks ;)

PeeWeet said...

Salam masuk dulu, kita ni lelaki...hehehehe. Ikut gak blog u ni.

nyOng.is.me said...

entry yg membuatkan aku ingn berkata, "aku rindu bondaku..."

The Blogger (63672674) [meoramri] said...

soo sweet....

Nina Nurziana said...

spend masa berkualiti bersama ibu.. mmg x rugi ;)

Bake It Batter said...

That's nice, spending quality time with your mother =)

sekamar rindu said...

anak manja,....

MsXeRoZ Nicole said...

eh memang! masa keluar dengan mak ialah masa paling paling best sekali. Dulu semua benda dia bayar, sekarang kita pulak yang bayar, tapi gembira sebab nampak dia senyum kan!!! =)

Ah rindunya mak~!!

Ann said...

syoknyer brcuti....bila ar leh travel ni ke oversea..

kak ina mail said...

Terima kasih kerana sudi jenguk blog akak.enjoy your holiday.

SuFang (Careen) said...

nanged =) warm n sweet post.

Nina Nurziana said...

thanks all for your support ;)