pengikut terbaik

Wednesday, August 18, 2010

Ciri ciri lelaki kacak

Ke-hensem-an atau ke-kacak-an adelah sangat subjektif  kepade setiap individu.
Saye mempunyai satu garis panduan untuk menilai kehenseman setiap lelaki

Bagi saye, lelaki yang hensem dan kacak ini  tidak hanye terletak kepade wajahnye yang dah sah sah menawan.
tetapi, kepade budi pekerti dan ke-rendang-an beliau.

Pembabitan saye dalam menilai kegiatan ke-kacak-an seseorang lelaki adalah sangat meluas
dan kini saya mahu kongsikan dengan anda semua.

Ciri - ciri lelaki hensem (mengikut buku panduan cik ninut)

1- Lelaki itu mempunyai gigi yang rata. bila dia tersenyum. sejuk mata memandang.

2- Lelaki itu berambut pendek dan kemas. maksudnya ciri ciri kebersihan amat penting dlm aspek ini.

3- Lelaki itu tinggi. bila tinggi, badan menjadi sasa secara automatis kerana mahu mengimbangi cara mereka berjalan. macam model tuh.. ha....

4- Lelaki itu baik. bila dia baik, cakap pun lembut lembut, pandai memanjakan, rajin, pandai jaga hati, tak pandai berkasar.

ha.. nihla dia kehenseman sebenar. xkira la dia gemuk ke.. kurus ke.. itam ke.. putih ke..

nih la ciri ciri basic lelaki hensem. kalau dia kaya, itu merupakan satu bonus. hehehe....

34 comments:

encHIx laNDax said...

part yang Gigi tu fail!!adoi!hahaha

wawan said...

FAHRIIN.FAHRIIIINNNNNN

::fadxieza:: said...

saya nak yaang kaya je..
ensem tu tolak tepi..
haha..
kidding..
:)

Mr Noble said...

lagi satu lelaki yg pandai mengayat. kalu laki tu betul2 baik takpe, ni lelaki yg menggunakan skill mengayat utk dapatkan pompuan, pastu bile dah dpt, abes dikerjakan pompuan tu. kesian pompuan tu.

att said...

haha..sgt comey tang GIGI tuh..tapi betul gak.
sy juge dah bergiat lama dlm menilai aktvti2 kekacakan lelaki nih..haha.
tang KENING pun kdg2 boleh jadikan dia kacak la.haha



kepada hencek wawan: fahrin?itu kegemaran saya~ ^^.

Nina Nurziana said...

bukan anda saje.. sy juge suke fahrin!!! hehehee

fndrocka said...

kalau ikut piawaian di atas...kiranua aku ni 50% je hensem.
huuu

Aidi-Safuan said...

ala, xde keempat-empat ciri nih. maksudnya aidi-safuan tak ensem ke? :(

ken said...

the beauty within =)

Sharinginfoz said...

yang penting budi pekerti yang mulia, dapat yang kacak lagi bagus kan

Tips Mudah SEO

The Blogger (63672674) [meoramri] said...

Macam I.....hheheheh

MsXeRoZ Nicole said...

for me, i nak yang tak nak bulu banyak..terlalu bushy i feel geli. hahahaha

lionteen said...

allah jd kan mnusia suke smpurne termasuk la nsem n cntik2...
yg penting beriman..
:)

Bella Enveeus said...

hehe.. mmg ramai je wanita yg inginkn lelaki sprt ini.. tp ramai juga lelaki yg memenuhi citarasa sebegini yg juga posers.. bahaya kalau org yg mcm tu.. huhu


ENVEEUS.COM First Contest!

mazeermohamad said...

hehehe! saye ni, x hensem la~~ hhahahaha! (~^,)

SANDRA AZWAN said...

bagus entry nie..biar kiteorg(lelaki) nie sedar sikit..hehehe

http://bysandraazwan.blogspot.com

Nina Nurziana said...

tp kan... kadang kadang...
ade je lelaki yang perasan hensem..

paling bengang bila dia hina gadis yg xberape nak lawa nih..

blasah kang!! huh~~~

nexx said...

hmm,, sesuatu yang boleh dipikirkan for my next chapter hehe :>

hamzah ian said...

gua rase gua la orang yg dicari.. hahahahaha

~ ReD ~ said...

hahaha...terus imejin my bf...*wink wink*

Nina Nurziana said...

haha...korang nih cute la..

Phoebe said...

Nice entry..=) tambah satu lagi, hidung mancung. Hehe.. Sy ade kenal sorang lelaki yg ade semua ciri2 yg Cik Nina tulis. Pastu, sbg bonus dia jugak ade kerjaya yg hebat, kaya, ank orang berada, berkulit putih, dan paling penting dia x pernah tinggal solat. Umur dia muda lagi, baru 26. Susah nk jumpa lelaki camni. Satu dlm seribu. Beruntung sape dpt jadi isteri dia...

Nina Nurziana said...

umo saye pon 26 gak.. ade number tepon..? hahahhahhaa....

*sungguh gatal* haha..

mfadhlan said...

ala..wanita xsemua pandang kacak2...ckup sekadar sedap mata memandang...anyone agreed?

yoe said...

terpulang pada individu..

yoe said...

terpulang pada individu..

Nina Nurziana said...

betul.. nih kan pendapat saye je..

budak baek said...

asik laki2 je..bley x list down ciri-ciri wanita cantik or cun or cute??bley gak dijadikan panduan utk blogger kaum adam.
tq.

Nina Nurziana said...

sy ada list tentang wanita yang disukai dan dibenci lelaki je.. huhu

budak baek said...

ooo ur post 9 June 2010,sy baca gak tp that one more pada behavior.
apa yg sy maksudkan ialah maybe wanita pun kena ada gigi yg rata gak (cth shj!).

Nina Nurziana said...

haha. adeh.. kalau sy laki.. leh a sy tulis, wanita mane yang lawa..
huhu..

SpaQue said...

aku xkacak..sbb rendah..huhu..
tp orang ckp aku comel..wah! perasan

Latest entri Blog Baru Pilihan Malaya 2010

syazana said...

sy setuju sbb sy da jumpe lelaki seperti itu!

Nasrun Akif said...

Gigi saya rapat tapi fail la jalan macam catwalk tu