pengikut terbaik

Sunday, September 12, 2010

tips berhari raya dengan cemerlang.

Persiapan hari raya sepatutnya dimulakan setahun sebelum menjelangnya hari raya terbabit.
Persiapan hari raya bukan sahaja bergantung kepada juadah dan baju raya sahaja
tetapi. kepada gadis gadis ,persiapan raya sebenarnya adalah lebih mencabar

kita mulekan tips berhari raya dengan cemerlang kepada gadis yang berumur 25 tahun dan ke atas.

1- Kerja yang bagus
bagi mereka yang berumur 25 tahun ke atas, kerja perlu ada pangkat dan gaji mesti la sekurang kurangnya
RM3000 dan ke atas. jadi bila berbual dengan makcik pakcik, kamu di pandang seperti manusia
yang rajin bekerja.

2-Duit Raya
bagi gadis yang belum berkahwin dan ada kerja bagus tersebut, duit raya perlulah setimpal.
koman koman pon RM10 kepada anak anak buah, sepupu sepapat.
kepade atuk nenek, mak pak sedare pon tidak boleh dilupe.
kepada kanak kanak yang datang juga, harus dihulur demi invesment di masa hadapan.
manela tau, kot kot budak tu ade abang hensem ke... ha... kan dia cerite kat abang dia
pasal kakak lawa yang kasik wit raye... kui3...

3-Kereta
kereta mesti cemerlang. koman koman  pon mesti buatan Jepun. tak Toyota, amik la Honda.
kerana kekayaan seseorang itu diukur dari kereta apa yang dia pakai.
selalu menda nih dipandang pada lelaki... tapi, kalau la gadis yang pakai...
memang orang saspek abis.. hihihi..

4-Gadjet cemerlang
huish. kene la pakai iphone, htc, antroid ataupun blackberry. baru la kene ngan gaya yang cuba di paparkan.
nak lagi power, bawak je ipad, pas amik gamba, trus upload.. huih... memang kacak bergaya.

5-Figure yang menawan
Gadis berumur 25 tahun ke atas yang masih single, tak boleh gemuk dan nampak tak berseri.
mereka mesti ke spa dan membuat facial sebelum menjalani hari raya.
lemak lemak berlebihan perlu ditarah agar nampak sangat hebat anggun dan bergaya.

6- Pemilihan baju yang betul
Figure saje menawan, tapi, pemilihan baju yang salah, dapat mencetuskan ketidakcantikkan.
kadang kadang, mase kite pilih baju, rase macam da lawa abis dah,
tapi bila pakai, dalam gamba, nampak gemok. T__T

7-Pengetahuan Am.
Pengetahuan tentang hal hal semasa perlu dalam menunjukkan kebijaksanaan dalam berbicara.
anda perlu bijak dan pandai dalam memilih crowd untuk bercakap.

8-Jawapan kepada soalan "bila nak kawin?"
Dah perfect suma tuh, baru la pikir pasal jawapan yang harus diberikan.
jawapan yang bagus - Boyfren pon xde aunty oi...kalau anda memang sangat bagus, dan jawap takde boyfren, ini akan leading kepada
puji pujian ataupun kepada betapa rajinnya anda bekerja sampai xde bf. jadi, anda boleh la lari
dari menjawap persoalan, bila nak kawin.

Jadi kepada gadis gadis yang berumur 25tahun dan ke atas, anda perlu memperkayakan aset,
bagi dapat merayakan hari raya dengan lebih cemerlang.
Hari raya sebenarnya amat amatlah penting kepada orang melayu yang mementingkan harta
dan kedudukan. jadi, impress kan mereka dengan aset yang anda ada.
bukan nak berlagak, cuma nak bagitau, yang anda sebenarnya separuh mati menyahut cabaran
setahun sekali yang konon kononnya first impression saban tahun.

booooorrrrrrrriiiiinnnnnnnggggggggg....

sila tido sekarang.ok bye.

21 comments:

Solihin Zubir said...

figura yg cemerlang... i loikeeeeeee... ahahaha.. ;-p

ken said...

saya mau gadget cemerlang =P

Nina Nurziana said...

hhaahhaa... sume pon nak cemerlang kan...

mmg gemilang terbilang...

hihihi

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum,

Salam Syawal seribu kenangan satu impian...

Saya merasakan masih ada lagi gambar yang sesuai utk menggambarkan maksud pada ciri ke 5 tu... Gambar sedia ada tidak berapa molek pada pandangan mata di bulan Syawal ini.

Lagipun risau pula kalau org kata sy buka blog "errhemm...2" pula.

Maafkan sy atas penghantaran msj ini..

The Blogger (63672674) [meoramri] said...

I nak gadget cemerlang....

Anyway, Selamat Hari Raya, Maaf zahir dan batin.

Nina Nurziana said...

ahamd zaki : its ok. chillex sudeyy



meor : kene ah bli..

julita said...

saya berumur 26thn dan hampir lumpuh sparuh badan apabila pertanyaan 'bila nk kawin' tu ditujukan kepada saya setiap bulan syawal..hehe.tips anda sangat berguna!terima kasih

Nina Nurziana said...

same same cik ton.. heheheee

Sharkox said...

Hahaha...ni mesti dah berumur 25 thun ke atas ni..hahaha

Standard la...bukan perempuan jer..laki pun sama gak..

Encik aMin said...

hahahar... tahniah2... yg paling best bila raya ialah ianya mengingatkan kita pada anak2 buah n sanak saudara.. skang dah balik KL, rasa cam idup sorang2 sebatang kara plak... :p

Rama2Ungu said...

hoho...no 2 tak bleh blah....

sekarang usaha dalam menambah baiki kedudukan dan harta..kehkehkeh

Rama2Ungu said...

hoho...no 2 tak bleh blah....

sekarang usaha dalam menambah baiki kedudukan dan harta..kehkehkeh

jalanjatuh said...

Duet raye paling koman RM10???
i lliikkee..=)

Nina Nurziana said...

sharbox : tau xpe.. huhu

encik amin : sy tetiap taun raye kl T__T

rama : chaiyok!!!

Nina Nurziana said...

jalanjatuh - me like too :D

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rai said...

Sgt la betol every single word you wrote..haih..ms raya I was so caught up at dapur during sedara2 dtg lawat..they even tot I am the new maid..n they even forgot that I even exist in the family..at age of 24 this year and celebrating raya as a maid for them to think was absurd..haih...which prove every thing that u said was true..sume nak kena show off bagai baru org ingt kite ni sapa..which was sad n crazy too..

Nina Nurziana said...

new maid? cis.. kuasam btul..

i pon.. thun depan la baru nak merealisasikan impian.. huhu..

ajoism said...

memang cemerlang ni.haha.tapi lepas raya mmg makn megi.

Nina Nurziana said...

adehh... makan megi tuh yang tamau tuh.. huhuhuhuu

Anonymous said...

Всякий автомобилист ценит своего железного коня и всячески хочет улучшить свой автомобиль так, чтобы он был совсем индивидуальным и максимально подходил своему владельцу. Профессионалы guru-tuning.com смогут помочь подобрать самый подходящий комплект для любой модели машины. Менеджеры могут предоставить детальную информацию о товарах, объяснить, в чем разница между разными фирмами, к каким автомобилям они подойдут, а также о том, как нужно устанавливать и эксплуатировать эти детали.
[url=http://guru-tuning.com/goods/vihlopnaya-sistema-hamann-bmw-6-series-e63-e64.html]выхлоп на bmw 6[/url]
[url=http://guru-tuning.com/goods/vihlop-BRABUS-Mercedes-Benz-ML-class-W164.html]тюнинг выхлопа mercedes ml class w164[/url]

С помощью подобных деталей можно сделать автомобиль своеобразным и модным за относительно приемлемые средства.
[url=http://guru-tuning.com/goods/134.html]g power выхлоп[/url]

Тюнинг авто – это создание стильного и индивидуального проекта для тех, кто хочет иметь авто красивее и привлекательней, чем у всех. Мы готовы взять на себя решение этого вопроса. Мы рады тому, что предлагаем своим клиентам совершенно качественные услуги, которые начинаются с консультаций по выбору направления автотюнинга и предоставления оперативной информации обо всех новинках в автомире до профессионального ТО и кузовного ремонта автомашин всех марок, как отечественных, так и зарубежных.
[url=http://guru-tuning.com/category/41.html?model=Cayenne 955 (2003-2006)]тюнинг порше кайен 955[/url]