pengikut terbaik

Friday, May 28, 2010

larangan bernyanyi selama sebulan.

bernyanyi bukan la suatu perkara yang pelik di dalam masyarakat dunia hari ini.
manusia bukan lagi bernyanyi kerana wang dan nama

*nak rasa enjoy*
*lepaskan geram*
*lemparkan rasa marah

itulah di antara sebab musababnya.
walaupun bernyanyi aku kira bile di lakukan di mana sahaja
di dalam kereta, jika tidak korek idung, aku rase ialah rating paling tinggi.
merudum ke tangga lebih bawah ialah ketika berjalan jalan, di hadapan lappy
ataupun bila hati ada sinyum.
dalam bilik air tak berapa sangat dah kot..sebab nak focus pada air pancuran
dan menggosok daki yang meremang di rongga badan.

bukan gambar hiasan

aku mempunyai  dua orang rakan susah-senang-suke-bbm-walau-berada-dua-sentimeter-antara-satu-sama-lain *sungguh over dan menyakitkan* yang begitu tegar melayani kerenah aku berejam jam
tanpa henti. dan semalam ialah harinya.

kami bernyanyi dari jam sebelas malam hingga jam empat pagi di kotak ijau bukit bintang.
aku mengalami kehilangan suara yang maha dasyat.
hinnga pengikut haluan kiri memaksa mengeluarkan memo berganda
larangan bernyanyi selama sebulan
habis diselongkar lagu lagu lama dan baru. dari kulit ke kulit. puas.
tekak terasa perit untuk menyatakan hasrat hati.
padanlah mereka berdua menjadi pakatan terbaik aku.
aku juga bakal menjadi rakan susah-senang-suke-bbm-walau-berada-dua-sentimeter-antara-satu-sama-lain

abis bonus aku. haih.

24 comments:

ohmywtf said...

wow...green box open till so late??

Jessy said...

Haha, nyanyi dari jam 11 hinga 4pagi. Green box masih buka ke?

BTW, BBM tu syok!

I'm addicted too! haha!

Nina Nurziana said...

hehehhe... no voice already.. have to use bbm to each other now. hhahahaa...


yup... green box open til 4am... ~

Xudeen said...

Kelakarnya...hahahaha, ikut blog u gak.

zafri@ahjep said...

lorrr..macam tu pun boleh...caya caya

Nina Nurziana said...

tuh la dia...hahaha

Jantan Keparat said...

suke karoks!

Nina Nurziana said...

sangat best! hehe

Dahlia Ahmad said...

yelah..abis bonus ek..?yelah2..aku takde bonus.. ok,bye..

hahahahaha!!!

p.s: sila jangan cari lirik ilang di sebalik tibi bukan HD tersubut..dan juga,jangan terkejut pabila dengar lagu bungekertas (sila cari nama london beliau.sekian)

hahahahahaha!had a great time last nite!terima kaseyyy!! :))

Dahlia Ahmad said...

yelah..abis bonus ek..?yelah2..aku takde bonus.. ok,bye..

hahahahaha!!!

p.s: sila jangan cari lirik ilang di sebalik tibi bukan HD tersubut..dan juga,jangan terkejut pabila dengar lagu bungekertas (sila cari nama london beliau.sekian)

hahahahahaha!had a great time last nite!terima kaseyyy!! :))

Dahlia Ahmad said...
This comment has been removed by the author.
Nina Nurziana said...

hahahhaa...tau xper!!! mmg seronot gila smlm...

penjodohan bilangan kita mmg tetap ada dalia.. hahaha

maPieCeoFarT said...

i love the fluffy kitty....!!! nak nak nak hug dia... =)

Nina Nurziana said...

hehe... sila kan.. ;)

rossoneri said...

wow greenbox seriously till 4am?????... everyday???...nak jugaklah.. hakhakhak...

Nina Nurziana said...

hehe,,,btul...sile la... hehe..

nyOng.is.me said...

nyanyi masa memasak la... haha.. =) lagi best kalu dapat nyanyi lagu dangdut masa masak gulai ayam.

Nina Nurziana said...

pastuh hangus.. hehe

nyOng.is.me said...

xpon dpt laki tua...=)

fndrocka said...

walaupun sora tak sedap mana..tapi tetap aku gian karaoke..kalau sedap sora aku entah nak jadi cemana

Latest Entri : Komen Puaka

Abnormaltech said...

very cute kitty.

Nina Nurziana said...

thanks all for your support ;)

Andrinz said...

Wah. .dari baca entry nya, tersenyum pula aku. . .

Nina Nurziana said...

hehe..gembira bole buat orang lain tersenyum ;)