pengikut terbaik

Wednesday, May 19, 2010

bila dia panggil kamu sayang

bile dia panggil kamu sayang.
kamu rasa kamu terawang awangan

bila dia panggil kamu sayang.
kamu rasa dia benar benar sayangkan kamu.

bila dia panggil kamu sayang.
kamu rasa gembira

bila dia panggil kamu sayang.
kamu rasa diri kamu dimanjakan.

bila dia panggil kamu sayang.
kamu rasa kamu pun nak panggil dia sayang.

bila dia panggil kamu sayang.
kamu rasa, kamu pun sayang dia jugak.

bila dia panggil kamu sayang.
kamu rasa, kamu nak dia panggil kamu selalu.



tetapi sayang..tahukah kamu...

bila dia selalu panggil kamu sayang
dia juga mudah mengucapkan sayang pada orang lai

bila dia selalu panggil kamu sayang
perasaan sayang itu juga kadang kadang hanya di bibir, bukan dari hati

bila dia selalu panggil kamu sayang
kamu selalunya tidak mendengar katanya, malah semakin degil

bila dia selalu panggil kamu sayang
kamu selalunya akan leka dengan belaian itu



sayang,
sayang itu hanya lah gelaran.
sayang itu hanya lah nama.
sayang itu hanya lah panggilan.

jika kita sayang
jarang dapat kita luahkannya selalu.

simpan sayang kamu.
simpan rapi dalam hati.

supaya rasa itu dirasai melalui getaran jiwa
bukan ketapan bibir.

tanpa panggilan sayang. tak semestinya dia tak sayang

sayangi lah diri kamu dahulu.
sebelum mengemis sayang dari orang lain.

sayangi keluarga kamu dahulu.
sebelum menyebut sayang pada orang lain.

sayangi kehidupan kamu dahulu
sebelum meminta sayang dari orang lain.

5 comments:

::ienafazlyna:: said...

yep betul..ade orang senang2 jek ckp sayang...ngan semua lelaki, semua perempuan die bersayang2..jadi syg tu dah xe makna nye dah pada die..tp ada gak yang betul2 memang syg...terpulang pada individu masing2

Cik Puan Ienafazlyna Suite's

permata alza said...

Saya pun setuju kata2 dari cik puan Ienafazlyna....Terutama dari kaum adam nie...sesuka jer sebut perkataan sayang pada wanita2...walaupun sudah berumah tangga.Sebenarnya "sayang" ini adalah satu perasaan yg halus dtg dr hati kita..jikalau seseorg itu sayang pada kita,tak semestinya si dia akan tunjuk melalui ucapan...maybe juga si dia akan tunjuk melalui perbuatannyer yg kita tidak sedari...Baik laki mahupun perempuan jgn la kita salah tafsir tentang "sayang"...sayang ini cukup luas untuk di mengertikan...Ia terpulang pd setiap individu untuk mentafsirkannyer...

Nina Nurziana said...

lepas nih kene lebih berhati hati dalam mengucapkan kata sayang.. ~~

dpt salah org, lain dia tafsir. hehe

genit said...

betul3!! best la. nak share letak kat blog saya boleh?

ed_ said...

sangat cocok dengan yang aku alami saat ini :|