pengikut terbaik

Saturday, June 26, 2010

World Cup ini sangat unik kerana ...

Tak rase ke World Cup tahun nih sangat unik?
Aku rase sangat sangat unik.

1- World Cup ini sangat unik kerana ... Venue / tempat
Tidak seperti tahun tahun terdahulu, kali ini ianya berlansung di Afrika Selatan.
Kali pertama di benua Afrika!!
selalunya ianya berlansung di Europe, US or Amerika Selatan.
Paling Asia pun di negara maju gajet, Korea dan Japan.
Semoga dunia tahu yang Afrika Selatan bukan lagi negara penuh dengan haiwan.
mereka maju.! lebih maju dari Malaysia.



2- Si Juara Dunia di hantar pulang awal. Aku tak sangka performance France dan Italy begitu aneh tahun ini. Mereka masing masing pulang dengan jaringan sangat minimal.
Juara juara dunia yang masih bertahan hingga kini adalah Germany, Brazil, Argentina, Uruguay, England
adakah mereka ini mampu mempertahankan kejuaraan mereka, atau mungkin muka baru tahun nih?

Esok, England lawan Germany.
kalau England tersingkir, tinggal lagi 4.

Dan, Germany akan bertemu Argentina.
Kalau Germany kalah, tinggal lah 3 saja Juara Dunia berentap.

Sukar sungguh perjalananmu Germany!
Viel Gluck Jungs!!!!

YearHost CountryWinnerScore
1930UruguayUruguayUruguay 4-2 Argentina
1934ItalyItalyItaly 2-1 Czechoslovakia
1938FranceItalyItaly 4-2 Hungary
1942not held
1946not held
1950BrazilUruguayUruguay 2-1 Brazil
1954SwitzerlandGermanyGermany 3-2 Hungary
1958SwedenBrazilBrazil 5-2 Sweden
1962ChileBrazilBrazil 3-1 Czechoslovakia
1966EnglandEnglandEngland 4-2 Germany
1970MexicoBrazilBrazil 4-1 Italy
1974GermanyGermanyGermany 2-1 Holland
1978ArgentinaArgentinaArgentina 3-1 Holland
1982SpainItalyItaly 3-1 Germany
1986MexicoArgentinaArgentina 3-2 Germany
1990ItalyGermanyGermany 1-0 Argentina
1994USBrazilBrazil 3-2 Italy
1998FranceFranceFrance 3-0 Brazil
2002Japan / S. KoreaBrazilBrazil 2-0 Germany
2006GermanyItalyItaly 1-1 (5-3) France
2010South Africa

3- Pemain bola semakin handsome.
badan makin sexy. muke makin macho.
mungkin kerana mereka semua membesar bersama aku. kot? haha.



4- Kad Kuning dan Kad merah paling banyak di round Group Match.
Bayangkan lah. Kad merah je 6 ke 7 .. kad kuning dah berpuluh.. haih..
pesta kad ape nih...





5- Debaran nya, lain macam. aku lebih kerap bukak FIFA.com dari fesbuk.com
macam xde keje lain. sikit sikit bukak Fifa. sampai hafal game ape pukul berape
Fesbuk tuh pon aku da lupe nak bukak.
malas.



6- last sekali.. asik asik aku update pasal bola. cam da xde cerite lain..
Harapan aku hanye satu..
semoga Germany menang untuk bintang ke empat!



ini gambar hiasan. abang di atas tak main world cup. tp nak tunjuk baju nih cool :P

18 comments:

Uruchimaru @ kf said...

kita bangkang yg baek hati cik nina..tiada yg unik,itulah bola sepak...hee gurau aje..

eh betul2 jerman lwn england..huhuhu

Nina Nurziana said...

haha... ade2 je kamu nih.. hehhehe

GombakMali said...

unik sbb sume underdog naik~ :d

cikgu isza said...

wah.. mengikuti perkembangan bolesepak semasa nampaknya nina ni..
tak tahulah bila minat akak akan muncul.. tunggu anak2 ni jadi wakil malaysia kot.. masa tu dah kerepot pun...
;)

Faiz said...

yela..memang unik..bgus pyne analisis..huhuhu..

p/s: membalas komen..hehe..thanks komen kt blog td..

JMR said...

bola itu bulat..silap2 ghana yg champion thun ni..yehaaa...

APAN said...

wah...bnyak knowledge anda pasal world cup ye...
jrg pompuan mcm ni...
huhu...

yg pasal jerman tu mmg agak pyh tok dorang...
main ok ade la peluang nanti tu...
huhu...

MK Kimi said...

Go go germany!

skg germany sbb thn ni jersi team ni cun.

ikutkn skg france 4eva...tp dh awal2 out.pilih germany lh plak.hehe...

soffya cik bulan said...

wow, segala ttg bola..cawan dunia kali ni mmg pelik, sebab cik bulan ambil thu juga sikit2 .hakhak

P/s:thnks ye nina!

Amir Izzat said...

salam,

huhu..saya tak minat bola..kih3..tak best!

BTMMARI said...

Argentina juara,tahun nie,maradona nak lari telanjang,

Nina Nurziana said...

germany terbaik :P

saya_arief said...

ooh..minat germany kah..?
all the best la ye..

ajjah said...

go Spain..!!! :D

Babe, i'll be having my first giveaway.. Nanti drop by at my blog tau, and join ok? Hadiah from tierackonline, square & oblong to chose from..

Amirez said...

hai nina. fanatik bola nampak. mcm isteri sy jugak hehe.

world cup kali ni memang agak unik. bagus jugak, sekurang-kurangnya pasukan2 yg pernah jadi juara dulu tak terlalu over confident mcm yg dikatakan pasukan italy.

rasanya kali ni Jepun menang. yosh!! hehe

Nina Nurziana said...

ajah - spain? hahaha....

arief - thanks2... hehe

amirez - japan? hehe... germany gak! hehehe

smallkucing said...

Tak minat bola kakaka

Nina Nurziana said...

mungkin kamu suka bola lain.. hehehe